Klinisch psycholoog & arbeidspsycholoog Kris Fonteyn te Hechtel

 

"Hulp vragen is een teken van wilskracht en moed.”

Kris Fonteyn

"Iedereen is uniek en verdient dus ook een unieke aanpak.”

Kris Fonteyn

Voorstelling

Klinisch psycholoog Kris Fonteyn. Ook arbeidspsycholoog

Ik ben Kris Fonteyn, 33 jaar, arbeids- en organisatiepsycholoog en ook klinisch psycholoog. Mijn keuze voor arbeidspsychologie was vooral van pragmatische aard: we brengen het meeste ‘wakkere’ tijd van ons leven door op het werk. Ik was geboeid door de relaties die mensen hebben met werk. Uit onderzoek is gebleken dat burn-out de afgelopen 30 jaar in stijgende lijn is en helaas heeft dit vaak ook een impact op ons persoonlijk leven.

Ons leven is (gelukkig) niet beperkt tot werk en ook daarbuiten kunnen we geconfronteerd worden met psychische moeilijkheden. Om deze reden vond ik het interessant om me ook bij te scholen als klinisch psycholoog. Naast mijn werkzaamheden bij Praktijk De Duinen ben ik ook werkzaam als teamcoach bij een logistiek bedrijf van een multinational.

Als klinisch psycholoog, gesprekspartner en vooral mens luister ik graag naar jouw verhaal en datgene wat je verlangt te bereiken in therapie. Je bent welkom om eventuele problemen of bezorgdheden in alle vertrouwen met mij te bespreken. Samen wil ik met jou uitzoeken hoe we deze kunnen structureren, aanpakken of een plaats geven. In samenspraak met jou wil ik ook graag kijken naar bewuste of onbewuste gedachten of overtuigingen die een invloed kunnen hebben op hoe jij je voelt. Tenslotte kunnen we nagaan wat je belangrijk vindt in het leven en trachten we samen wegen naar oplossingen te zoeken.

Erkend psycholoog door Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid
ingeschreven bij de psychologencommissie


Mogelijke thema's

Angsten en fobieën (bv. sociale angst, specifieke angst, smetvrees, dwangklachten, faalangst, paniekaanvallen, …)

Stress, overspannenheid en burn-out

Onzekerheid

Niet goed in je vel zitten

Piekeren

Persoonlijke ontwikkeling

Levensvragen

Faalangst en een laag zelfbeeld

Assertiviteit en zelfvertrouwen

Sociale vaardigheden

...


Hoe gaan we samen aan de slag?

Tijdens een eerste verkennend gesprek (ook wel intakegesprek genoemd) luister ik graag naar jouw hulpvraag en wat je wenst te bereiken in therapie. Het is belangrijk dat je jezelf kan zijn bij mij. Daarom zullen we via een open en eerlijk proces kijken of het klikt na dit eerste gesprek.

Daarna bekijken we stap voor stap hoe we op jouw tempo verder op weg kunnen gaan. Ik maak hierbij gebruik van behandelingsprincipes uit de cognitieve gedragstherapie. Zo zullen we stilstaan bij jouw emoties maar ook hoe deze beïnvloed of in stand gehouden worden door bepaalde gedachten of gedrag. Hierbij zal ik je regelmatig vragen om huiswerkopdrachten uit te voeren zodat je naast de therapie ook aan de slag kan gaan en op die manier het maximale uit onze samenwerking kunt halen.


Tarieven

Individueel gesprek
Erkend eerstelijnspsycholoog. Hierdoor betaal je als patiënt (afhankelijk van problematiek en mits verwijsbrief huisarts), enkel het remgeld.
Consult: 11 euro
Consult: 4 euro (verhoogde tegemoetkoming)
- Terugbetaling is afhankelijk van uw ziekenfonds en regio. U informeert zich best eerst bij uw ziekenfonds over de voorwaarden die zij stellen ten aanzien van terugbetaling van psychologische begeleiding.
- Breng ook zeker een klevertje van uw ziekenfonds mee ikv de terugbetaling.
- Betalingen kunnen via cash of Payconiq.

Contact

U kan me steeds contacteren voor verdere informatie

krisfonteyn@praktijkdeduinen.be

U kan rechtstreeks een afspraak maken bij me via onderstaande knop, waar u ook mijn consultatie uren kan zien.


Afspraak maken


Naast de patiënten uit Hechtel-Eksel, sta ik natuurlijk ook open voor patiënten uit andere steden/gemeentes zoals Peer, Leopoldsburg, Houthalen, Helchteren, Overpelt, Neerpelt, Kaulille of andere...


Klinisch pscycholoog Kris Fonteyn

Collega's psychologische hulpverlening