Master in psychologie (kind en jeugd) te Hechtel

 

"Ik wil opbouwen op een empathische manier!”

Marieke Custers

Voorstelling

Psycholoog voor kinderen en jongeren - Marieke Custers

Ik ben Marieke Custers, 24 jaar. Ik ben altijd iemand geweest die klaarstaat voor anderen, voor mensen die dicht bij mij staan. Mensen aanvoelen is een van m’n sterktes. Het was voor mij dan ook een logische keuze om psychologie te gaan studeren. Na mijn middelbaar ben ik eerst nog een jaar op uitwisseling geweest in Australië. Dit was een zeer leerrijke ervaring, ik ben daar erg gegroeid in mijn zelfstandigheid. Daarna ben ik begonnen met mijn studie psychologie in Maastricht, Nederland.

Mijn focus ligt bij kinderen en jongeren. Tijdens mijn stage heb ik heel veel bijgeleerd over de problematiek van jongeren in een schoolse omgeving. Hier werd (het) mij opnieuw duidelijk dat ik een sterke connectie voel met hun leefwereld.

Mensen beschrijven mij als een zorgzaam, empathisch persoon die goed kan luisteren. Ik vind het fijn om mensen te helpen zichzelf te begrijpen en hen te ondersteunen waar ze het moeilijk hebben. We gaan samen op zoek naar handvaten die je kunnen helpen op zo’n moment. We gaan je eigen waardes opzoeken zodat je deze kan inzetten wanneer nodig.
Mogelijke thema's


Hier zijn al enkele voorbeelden van dingen waarvoor je bij mij terecht kan:

Schoolcontext

Angstgevoelens (Bang zijn, faalangst, ...)

Stress

Piekeren

Onzekerheden, weinig zelfvertrouwen

Stemmingsklachten (depressieve klachten, weinig zin hebben in dingen, negatieve gedachten, ..) (

Eenzaamheid

Een moeilijke thuissituatie

...


Hoe gaan we samen aan de slag?

Tijdens een intakegesprek gaan we eerst even na of er een klik is. Ook zal ik op zoek gaan naar de hulpvraag en kijken of ik je verder kan helpen.Hierna stel ik een behandelplan op gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en ook elementen van Acceptance & Commitment therapy (ACT). Als je je hierin kan vinden, gaan we hier samen mee aan de slag!


Tarieven

Individueel gesprek
Intakegesprek : 65 euro
Opvolggesprek : 60 euro
Gezinsgesprek
Tarief : 65 euro
Terugbetaling is afhankelijk van uw ziekenfonds en regio. U informeert zich best eerst bij uw ziekenfonds over de voorwaarden die zij stMarieke ten aanzien van terugbetaling van psychologische begeleiding.

Contact

U kan me steeds contacteren voor verdere informatie

mariekeCusters@praktijkdeduinen.be

U kan rechtstreeks een afspraak maken bij me via onderstaande knop, waar u ook mijn consultatie uren kan zien.


Afspraak maken


Naast de patiënten uit Hechtel-Eksel, sta ik natuurlijk ook open voor patiënten uit andere steden/gemeentes zoals Peer, Leopoldsburg, Houthalen, Helchteren, Overpelt, Neerpelt, Kaulille of andere...


Master in de psychologie (kind en jeugd) - Marieke Custers

Collega's psychologische hulpverlening