Jongerenpsycholoog te Hechtel

 

"Ik wil opbouwen op een empathische manier!”

Marieke Custers

Voorstelling

Psycholoog - Marieke Custers

Ik ben Marieke Custers en ben altijd iemand geweest die klaarstaat voor anderen. Mensen aanvoelen is een van m'n sterktes. Mijn studies in de psychologie waren een logische keuze. Ik richt mij nu op de nieuwe generatie van jongeren en volwassenen om hen bij te kunnen staan in de maatschappij. Door goed te luisteren naar 'het verhaal' gaan wij samen met jou op zoek naar de juiste ondersteuning.

Ik wil samen met jou op zoek gaan naar je waarden, doelen en mogelijkheden. Hier werd (het) mij opnieuw duidelijk dat ik een sterke connectie voel met hun leefwereld. Ik geef vandaag ook nog steeds studiebegeleiding. Ik verdiep mij actueel verder in de cognitieve gedragstherapie. Hier gaan ze uit van het standpunt dat elk gedrag veroorzaakt wordt door een bepaalde gedachte. Samen met jou wil ik die gedachtes aanpakken.

Mensen beschrijven mij als een zorgzaam, empathisch persoon die goed kan luisteren. Ik vind het fijn om mensen te helpen zichzelf te begrijpen en hen te ondersteunen waar ze het moeilijk hebben. We gaan samen op zoek naar handvaten die je kunnen helpen op zo'n moment. We gaan je eigen waardes opzoeken zodat je deze kan inzetten wanneer nodig.

Als psycholoog werk ik nauw samen met de huisartsen dr. De Roover en drs. Schutyser maar ook als niet-patiënt zijnde van hen, kan u uiteraard ook bij mij terecht.
Mogelijke thema's


Hier zijn al enkele voorbeelden van dingen waarvoor je bij mij terecht kan:

Stemmingsproblemen (bv.: depressieve gevoelens…)

Angstklachten

Stress, piekeren en burn-out

Schoolcontext (faalangst, perfectionisme, gepest worden, pestgedrag, ...)

Hoogsensitief

Angstgevoelens

Onzekerheden, weinig zelfvertrouwen

Stemmingsklachten (depressieve klachten, weinig zin hebben in dingen, negatieve gedachten, ..)

Eenzaamheid (moeilijk vrienden maken, je alleen voelen, weinig sociale contacten)

Een moeilijke thuissituatie (gedragsproblemen, echtscheiding, familiale problemen)

ADHD

...


Hoe gaan we samen aan de slag?

Tijdens een intakegesprek gaan we eerst even na of er een klik is. Ook zal ik op zoek gaan naar de hulpvraag en kijken of ik je verder kan helpen.Hierna stel ik een behandelplan op gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en ook elementen van Acceptance & Commitment therapy (ACT). Als je je hierin kan vinden, gaan we hier samen mee aan de slag!


Tarieven

Individueel gesprek
Intakegesprek : 60 euro
Opvolggesprek : 55 euro
Gezinsgesprek
Tarief : 60 euro
Terugbetaling is afhankelijk van uw ziekenfonds en regio. U informeert zich best eerst bij uw ziekenfonds over de voorwaarden die zij stMarieke ten aanzien van terugbetaling van psychologische begeleiding.

Contact

U kan me steeds contacteren voor verdere informatie

mariekeCusters@praktijkdeduinen.be

U kan rechtstreeks een afspraak maken bij me via onderstaande knop, waar u ook mijn consultatie uren kan zien.


Afspraak maken


Naast de patiënten uit Hechtel-Eksel, sta ik natuurlijk ook open voor patiënten uit andere steden/gemeentes zoals Peer, Leopoldsburg, Houthalen, Helchteren, Overpelt, Neerpelt, Kaulille of andere...


Master in de psychologie (kind en jeugd) - Marieke Custers

Collega's psychologische hulpverlening